Neurologinen kuntoutus

Neurologisen kuntoutuksen tavoitteena on edistää kuntoutujan toimintakykyä ja osallistumismahdollisuuksia omassa arjessaan.

Neurologinen kuntoutus

Mitä on neurologinen fysioterapia?

Neurologinen fysioterapia on kuntoutusta, jonka avulla pyrimme parantamaan ja ylläpitämään asiakkaamme, sairauden tai vamman seurauksena alentunutta tai rajoittunutta, toimintakykyä.

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on tukea asiakkaan hyvinvointia ja omatoimisuutta sekä helpottaa selviytymistä päivittäisistä askareista omassa elinympäristössään, kotona ja kodin ulkopuolella.

Neurologinen kuntoutus Kunnontekijöillä

Neurologinen kuntoutus on Kunnontekijöiden ydinosaamista. Fysioterapeuttimme ovat neurologiseen kuntoutukseen erikoistuneita asiantuntijoita, ja meillä on vankka osaaminen nuorten ja aikuisten asiakkaiden kuntoutuksesta.

Meillä jokainen kuntoutuja saa juuri hänen tilanteeseensa suunniteltua kuntoutusta. Otamme huomioon henkilökohtaiset toiveet ja tavoitteet fysioterapian suunnittelussa sekä toteutuksessa.

Hyödynnämme neurologisessa fysioterapiassa monipuolista erikoisosaamistamme ja käymme koulutuksissa säännöllisesti, jotta kuntoutus olisi mahdollisimman laadukasta ja tuloksellista. Teemme myös tiivistä yhteistyötä kuntoutujan lähipiirin kanssa.

Yksilöllistä fysioterapiaa kuntoutujan tarpeiden mukaan

Neurologinen kuntoutus sisältää toiminnallisia harjoituksia, jotka pyritään siirtämään osaksi arjen toimintoja. Neurologinen fysioterapia voi sisältää muun muassa liikkumisen ja tasapainon harjoituksia sekä liikkuvuuden ja lihastoiminnan harjoituksia, myös tuntopuutokset ja kivuntuntemukset huomioiden.

Käytettävät menetelmät valikoituvat kuntoutujan sairauden tai vamman mukaisesti sekä kuntoutujan henkilökohtaisten tarpeiden ja toimintakyvyn mukaisesti.

Tarvittaessa apuvälineiden käyttö, työelämän valmiuksien harjoittelu sekä harrastus- ja vapaa-ajantoimintoihin ohjaus ovat osana meidän toteuttamaa fysioterapiaa.

Yksilöllistä fysioterapiaa kuntoutujan tarpeiden mukaan

Kenelle kuntoutus soveltuu?

Neurologinen fysioterapia soveltuu sekä nuorille että aikuisille asiakkaille. Asiakkaillamme voi olla taustalla erilaisia keskus- ja ääreishermoston sairauksia tai vammoista aiheutuvia liikkumis- ja toimintakyvyn haasteita.

Neurologiseen fysioterapiaan hakeutuvalla voi olla esimerkiksi jokin seuraavista

• Aivoverenkiertohäiriön jälkitila (hemiplegia)
• Etenevä lihastauti, esimerkiksi ALS tai MS
• CP-oireyhtymä
• Kehitysvamma
• Parkinsonin tauti
• Selkäydinvamma
• Aivovamma

Fysioterapia Kunnontekijät

Missä kuntoutus tapahtuu?

Toteutamme fysioterapiaa toimitiloissamme Myyrmäessä sekä kotikäynteinä Vantaan, Helsingin ja Espoon alueilla. Toteutuspaikkoina voivat olla myös palvelutalot, liikuntapaikat ja kuntosalit.

Allasterapiaa toteutamme Vantaan ja Helsingin uimahalleissa.

Miten fysioterapiaan pääsee?

Meillä on sopimukset Kelan sekä Vantaan ja Helsingin kaupunkien kanssa. Voit siis hakeutua meille kuntoutukseen sekä Kelan päätöksellä että kaupungin myöntämällä maksusitoumuksella.

Meille voit tulla kuntoutukseen myös ilman lähetettä itsemaksavana asiakkaana tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.

Fysioterapia Kunnontekijät

Haluatko varata ajan fysioterapiaan itsellesi tai läheiselle tai heräsikö sinulla kysymyksiä kuntoutukseen liittyen?

Lähetä meille yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Yhteydenottolomake