Allasterapia

Allasterapian tavoitteena on mahdollistaa kuntoutus asiakkaille, joilla on erilaisia liikkumisen haasteita. Terapian avulla pyritään ylläpitämään ja kehittämään asiakkaan toimintakykyä tai hidastamaan toimintakyvyn heikkenemistä.

Allasterapia auttaa ylläpitämään ja kehittämään asiakkaan toimintakykyä

Mitä on allasterapia?

Allasterapia on fysioterapian erityismuoto, jossa hyödynnetään veden vastusta, nostetta ja pyörteitä. Altaassa voidaan fysioterapeutin avustuksella harjoitella kävelyä, harjoittaa tasapainoa tai kohentaa lihaskuntoa, kestävyyttä ja aerobista kuntoa.

Myös uintia voidaan harjoitella fysioterapeutin varmistamana, kun tavoitteena on esimerkiksi löytää uintiharrastus uudelleen.

Kenelle terapia sopii?

Terapia sopii ikään katsomatta asiakkaille, joille liikkuminen ja kuntoutus ilman veden tuomaa nostetta on haastavaa. Terapiasta hyötyvät asiakkaat, joille maalla liikkuminen on hidasta ja hankalaa esimerkiksi neurologisen sairauden, lihasheikkouden tai kivun takia.

Altaassa tasapainoa, kävelyä, lihasvoimaa ja nivelten liikkuvuutta voidaan harjoittaa tehokkaasti veden nosteen ja vastuksen avulla.

Terapiasta hyötyvät asiakkaat, joilla on esimerkiksi

• lihastauti, esim. MS-tauti
• Parkinsonin tauti
• CP-oireyhtymä
• jokin kehitysvamma
• neurologisen sairauden seurauksena alentunut toimintakyky
(esim. aivoverenkiertohäiriön jälkitila)
• tai ikääntymisen seurauksena alentunut toimintakyky

Missä allasterapia järjestetään?

Fysioterapiaa voidaan järjestää esimerkiksi Vantaan Myyrmäen, Mäkelänrinteen ja Vuosaaren uimahalleissa. Terapia pidetään aina lämminvesialtaassa.

Miten fysioterapiaan pääsee?

Meillä on sopimukset Kelan ja Vantaan sekä Helsingin kaupunkien kanssa. Voit siis hakeutua meille fysioterapiaan kaupungin myöntämällä maksusitoumuksella.

Meille voit tulla kuntoutukseen myös ilman lähetettä itsemaksavana asiakkaana tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.

Haluatko varata ajan terapiaan tai heräsikö sinulla kysymyksiä kuntoutukseen liittyen?

Lähetä meille yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Yhteydenottolomake