Etäkuntoutus

Etäkuntoutuksen tavoitteena on tarjota joustavaa kuntoutuspalvelua asiakaan omassa elinpiirissä ja edesauttaa saavutettujen hyötyjen siirtymistä kuntoutujan arkeen.

Etäkuntoutus on joustava kuntoutusmuoto asiakkaan omassa elinpiirissä

Mitä etäkuntoutus on?

Etäkuntoutus on fysioterapeutin ohjaamaa ja seuraamaa kuntoutusta, joka toteutetaan etäyhteyden välityksellä.

Kuntoutus mahdollistaa joustavan vaihtoehdon edistää kuntoutujan toimintakykyä välimatkasta riippumatta. Etänä tapahtuvan kuntoutuksen ansiosta fysioterapiaa pystytään järjestämään vaivattomasti ja tehokkaasti ilman matkustamiseen kuluvaa aikaa.

Myös asiakkaan läheiset voivat olla aktiivisesti mukana ja kuntoutujan tukena harjoitteissa.

Etäkuntoutus Kunnontekijöillä

Kunnontekijöillä etäkuntoutusta järjestää kokenut, koulutettu fysioterapeutti.

Kuntoutuksessa kuntoutuja ja fysioterapeutti ovat reaaliajassa yhteydessä toisiinsa helppokäyttöisen videoneuvotteluyhteyden avulla. Ohjelman yhteys on aina suojattu, eikä kukaan ulkopuolinen pääse osalliseksi videotapaamiseen.

Kuntoutustapaamisissa fysioterapeutti ohjaa etäyhteyden välityksellä tutuksi tulleita harjoituksia, joissa voidaan käyttää myös esimerkiksi käsipainoja tai vastuskuminauhoja harjoitteiden tehostamiseksi.

Ensikäynti tapahtuu aina paikan päällä

Kuntoutus aloitetaan aina yksilöllisellä tapaamisella asiakkaan omassa elinympäristössä, paikan päällä. Ensikäynnillä laaditaan kuntoutussuunnitelma, tehdään toimintakykymittaukset ja sovitaan etätapaamisajat.

Kuntoutuksen alussa fysioterapeutti perehdyttää kuntoutujan ja mahdollisen avustajan etäkuntoutukseen ja ohjelman käyttämiseen.

Kenelle etäkuntoutus soveltuu?

Kuntoutusta voidaan hyödyntää eri ikäisten asiakkaiden kanssa, joiden fyysinen toimintakyky on rajoittunut tai alentunut neurologisen sairauden, vamman tai ikääntymisen seurauksena.

Etänä tapahtuvan kuntoutuksen soveltuvuus arvioidaan kuitenkin aina asiakaskohtaisesti yhdessä kuntoutujan ja/tai hänen läheistensä kanssa.

Mitä kuntoutus edellyttää asiakkaalta?

  • tietokoneen tai tabletin, jossa on kamera ja mikrofoni (myös älypuhelimella pärjää)
  • toimivan nettiyhteyden
  • sähköpostiosoitteen

Miten minä voin tai läheiseni voi saada kuntoutusta?

Meillä on sopimukset Kelan ja Vantaan sekä Helsingin kaupunkien kanssa. Voit siis hakeutua meille fysioterapiaan kaupungin myöntämällä maksusitoumuksella.

Meille voit tulla kuntoutukseen myös ilman lähetettä itsemaksavana asiakkaana tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.

Fysioterapia Kunnontekijät

Haluatko varata ajan kuntoutukseen tai heräsikö sinulla kysymyksiä etäkuntoutukseen liittyen?

Lähetä meille yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Yhteydenottolomake